Vieraille vesille

Jostain syystä nyt jännittää enemmän kuin ensimmäistä lehtijuttua kirjoittaessani. En ymmärrä tätä stressin määrää, olen kuitenkin kirjoittanut kauneusjuttuja naistenlehtiin melko tyynesti ja tottuneesti viimeiset kymmenen vuotta. Kaipa kyse on samasta ilmiöstä kuin livenä esiintyvillä taiteilijoilla pienen, ja eritoten tutun, yleisön edessä – kun porukka ei olekaan tuhatpäistä kasvotonta massaa, on olo äkkiä aika paljas. Täytyy ottaa suora kontakti yleisöön, olla vain oma itsensä ja suoriutua ihan yksin.

Jospa avaan hiukan, miksi yleensä perustin blogin ja kärvistelin tämän sydämentykytystä aiheuttavan alkujännityksen läpi. Kauneustoimittajana pääsen luovimaan kauneusalan sankassa viidakossa ja opastamaan sen jatkuvasti kasvavassa maailmassa määrättyä lukijakuntaa. Täällä haluaisin leikitellä myös niillä kokemuksilla, ajatuksilla ja opeilla, joista en aina pääse työssäni kertomaan. Haluan olla oma dorka itseni, antaa välillä hiukan hassujakin viehkeysvinkkejä, ja toisaalta tarpeen vaatiessa käsitellä isoja ja tärkeitä hyvinvointiin liittyviä asioita.

Koen, että kauneusbloggaaja on lukijalleen kuin virtuaalinen personal shopper tai räätälöity kauneus-stylisti. Joitain blogeja on ihanaa lukea niiden värisyttävän estetiikan, huikeiden meikkileikkien ja tunnelmallisten kuvien vuoksi. Toisista taas saa konkreettista tukea, yksityiskohtaisia ohjeita ja kokeilemisen arvoisia tuotevinkkejä juuri omiin tarpeisiin. Jokainen tarjoaa jotain omaansa: kokemusta, kokeiluja, viihdettä, unelmia tai taitoja, joista ottaa oppia. Jotkut harvat jopa kaikkia näistä.

Itse saan seuraamastani blogista konkreettisinta hyötyä, kun kirjoittajan ja omat kemiat kohtaavat. Asiaa tietenkin auttaa, jos löytyy yhdistäviä piirteitä tai elämäntilanteita; ikä, samat kauneushaasteet, ongelma-alueet, asenne aihetta kohtaan – jotain, joka lisää sitä mahdollisuutta, että samantyyppiset ratkaisut toimivat meillä molemmilla. Sen oikean blogin löytäminen on vähän kuin rakkaussuhde – siitä täytyy saada positiivista sisältöä elämään. Kaikki ei tietenkään aina natsaa, mutta enimmäkseen on toivottavaa, että hommasta saa lisäarvoa arkeen ja asiat sujuvat molempia osapuolia tyydyttäen. Toki kenelle tahansa voi käydä lipsahduksia; satut tarvitsemaan kiireessä vaikka avokadopastan reseptiä tai smokey eyes -silmämeikkiohjetta, joten googlaat randomisti vain jonkun sivun, nappaat ensimmäisen jonka löydät, etkä edes muista koko sivun nimeä seuraavana päivänä. Myöhemmin suussa maistuu kissanpissa, peilistä tuijottavat tuhruiset silmät ja olo on tyhjä. Yhden kerran klikkaukset ovat inhimillisiä, ei niistä morkkista kannata ottaa ;)

Kauneudenhoito on kuitenkin sen verran epästabiili laji, että aina löytyy vinkkejä, suosituksia ja ”varmoja tuotteita”, jotka ovat yhdelle totuus ja toiselle turhuus. Meitä on niin monenlaisia ja eri tavoin reagoivia reissaajia tällä planeetalla. Täten lupaan olla tässä blogissa rehellinen, suitsuttaa tehoja – en tuhoja, ja pyrkiä yleensäkin olemaan mahdollisimman hyödyllinen teille, jotka ehkä näille sivuille joskus eksytte. Toimin rohkeasti pinnallisten, ja joskus pintaa syvemmältäkin raapaisevien, kauneuskokeilujen pioneerina puolestanne!

Kommentoikaa, kysykää ja ehdottakaa uusia aiheita – sitä varten täällä nyt ollaan!

Mukavaa maanantaita, kyllä se tästä taas lähtee :)

Terkuin,
Satu

Näin tutustumisen kunniaksi tässäpä erittäin harvinainen juttu: Sadun selfie. Kamerakammoinen kun tuppaa välttelemään myös sitä omaa kauhukapinetta :D