Vesileikkejä Viking Gracella

Premium-hytin ikkunoista on aurinkoisena päivänä huokaisuttavan upea näkymä merelle.

Vierailin ensimmäistä kertaa Viking Gracella toukokuun alussa, kun pääsin sinne työn puolesta tutkailemaan spa-osastoa ja sen hoitoja. Viking Amorellalla ja Gracella on muuten vielä kesäkuun alkuun asti Beauty & Wellness -viikot, joiden aikana tarjolla on mm. superruokia, erikoishintaisia spa-hoitoja, zumbapiknikkiä ja 18.5. Graceloppet-juoksuelämys, jossa juoksijat jolkottavat Gracen kannella. Siinäpä meille laiskiaisille viininlipittelyviihdettä. Tunnin kirmailun jälkeen on tiedossa After Run -tilaisuus Vogue-klubilla, jossa luennoi Raakel Lignell.

Omalla reissullani tutustuin viimaisella kannella vipeltämisen sijaan enemmänkin laivan spa-osastoon, lähinnä poreammeessa lojuen, saunassa retkottaen ja hoitopöydällä pötköttäen.

Merellä matkailijat tämän varmaan jo tiesivätkin, mutta tämä maakrapu ei muistanut, että saaristomaisema on yllättävän vaihtelevaa ja viihdyttävää.

Koko laiva, ja etenkin 11. kansi. jossa kylpylätilatkin sijaitsevat, on vielä uutuuttaan kiiltelevä ja tyylikäs kokonaisuus.

Useimmissa Comfort Zonen tuotteissa on todella ylellinen ja koukuttava tuoksu. Etenkin Tranquillity-sarjan öljy on totaalisen nirvanan aiheuttava tuote ja sopii loistavasti vaikka romanttiseen hierontaan.

Spa-osasto on valoisa ja viihtyisä, ja heti aulassa käy selväksi, mitä sarjaa hoidoissa käytetään. Comfort Zone onkin hyvä valinta kansainväliseen kylpylään – siitä löytyy tuotteet niin herkälle iholle kuin tehokkaampiin detox-hoitoihin.

Kylpylän sisäänpääsy kustantaa aikuiselta 24 e, teineiltä 15 e ja alle 13-vuotiailta 10 e. Hinta sisältää 1,5 tuntia peliaikaa kylpylässä ja kaikkiaan 2 tuntia koko osastolla. Voin kertoa, että jo tunnin lilluminen ja höyrystyminen vie mehut aika tehokkaasti, varsinkin jos edellisiltana on tullut maisteltua hiukan laivan viinejä. Vikingin valikoimassa on muuten merien maistuvimmat vinkut, se on tullut todettua moneen kertaan.

Kylpylästäkin avautuu säväyttävä saaristomaisema.

Siinä sitä voi lojua saunomisen ja kylpemisen välillä vaikka koko perhe.

Ei voi mitään, olen amme-ihminen! Vierailupäivänämme saimme sattumoisin koko kylpyläalueen kollegan kanssa kahdestaan käyttöön – ja sääkin suosi.

Tarjolla olisi ollut vaikka amme per naikkonen.

Nappia painamalla se pörähtää päälle.


Ken haluaa, voi vilvotella saunan jälkeen lumiluolassa, jossa asteet valahtavat pakkasen puolelle. Ei mulle kiitos.

Tavallisen saunan lisäksi kylpylästä löytyy höyrysauna ja yllä oleva yrttisauna, joka oli meidän suosikki – juuri sopivan lämmin ja täynnä tuoksuvaa, pehmeää höyryä.

Comfort Zone Body Detox -hoidon hinta on Viking Gracella 79 e.

Hoito, jota pääsin kokeilemaan, oli Comfort Zonen 50 minuutin pituinen Body Detox. Nimensä mukaisesti hoito keskittyy kuona-aineiden, ylimääräisen nesteen ja niiden myötä selluliitin poistoon. Tätä ei voi kutsua ihan hemmotteluhoidoksi, sen verran jytyt aineet ovat käytössä, ja olotila vaihtelee jännästi kuumasta kylmään. Aineiden tarkoitus onkin saada verenkierto kunnolla liikkeelle. Taitava hoitaja osaa peitellä voitelun jälkeen niin vikkelästi ja kätevästi, ettei pedillä kauaa tarvitse hytistä.

Täsmähyökkäyksen tässä hoidossa saivat reidet, lantio, vyötärö ja käsivarret. Erityiskiitos siitä, ettei pedillä tarvinnut kääntyillä, vaan hoitaja nosteli jalat niin, että pystyi voitelemaan koko paketin paikallaan. Hoidon kliimaksissa minut käärittiin lähes kokonaan jonkinlaiseen kelmuun, jossa selluliitit saivat muhia, ja sain pienen pää- ja niskahieronnan. Vajaa tunnin päätteeksi olin hoidetuilta alueilta ravunpunainen, mutta seuraavana aamuna uudet farkut solahtivat jalkaan kiemurtelematta. Vaikka söin koko matkan todella hyvin. Kuten jo arvaatte, vettä pitää juoda hoidon jälkeen runsaasti, että ne kuona-aineet pääsevät muuallekin kuin karuselliajelulle kehoosi.

Muita vartalohoitovaihtoehtoja ovat esimerkiksi aromaterapeuttinen, rauhoittava ja ekologinen hoito.

Jos on kiltti asiakas, hoidon lopuksi saa namin nestettä poistavan mansikka-ananas-smoothien.

Tämä oli pitkästä aikaa ylellinen ja, enimmäkseen, tervehenkinen risteilykokemus. Pakko vielä suitsuttaa premium-hyttien sänkyjä ja tyynyjä, aivan mielettömän mukavat!

Kivaa maanantai-iltaa!

2 vastausta artikkeliin ”Vesileikkejä Viking Gracella”

  • Ihan samaa mieltä kanssasi. Vihdoinkin Suomessa on risteilyalus joka ei häpeä amerikansiskoilleen, päin vastoin. Toivottavasti säilyy siistinä ja jokainen reissu olisi yhtä ylellinen :)

  • Nimenomaan, täytyy toivoa, että se pidetään tiptop-kunnossa, eikä sitä örvelletä ihan tuhruksi :D

Kommentointi on suljettu.