Kiireisen vaivaton vartalonhoito

Aina ei vaan jaksa puunata, kiillottaa, koristaa ja tuunata kroppaa. Eritoten jos liikkuu ja peseytyy usein, omaa valtavan raskausmahan, on arjen ja väsymyksen lannistama tai ei muuten vaan kiinnosta. Ammatistani huolimatta en ole koskaan ollut intohimoinen vartalon ihon hoitaja. Koen aikaavieväksi ja vaivalloiseksi rasvata koko ruhoni, eikä ihoni ole niin kuiva, että kärsisin siitä mitenkään erityisesti. Niinpä olen keskittynyt voitelemaan satunnaisesti vain helposti saavutettavia paikkojani: jalkoja, käsiä, rintoja ja vatsaa. Nyt kun vatsa alkaa raskauden myötä venymään epäinhimillisiin mittasuhteisiin, rasvaan ja öljyän sitä kiristävän tunteen vähentämiseksi. Raskausarpia en usko voitelulla vähentäväni, sillä valitettavasti sidekudos repeää raskauden aikana syvemmältä kuin ihon pinnasta. Yritän sen sijaan syödä hyviä öljyjä ja proteiineja, jos tuo sidekudos jotenkin siitä vahvistuisi.

Yleisesti ottaen olen tällä hetkellä vielä tavanomaista laiskempi vartalonhoidossa. Kuorinnat, selluliittituotteet, karvahuollot, jalkahoidot yms. hoituvat tuurilla täydenkuun aikaan, jos silloinkaan. Onneksi olen löytänyt helliä, kosteuttavia ja nopeakäyttöisiä hoitotuotteita, joiden avulla ihoni on pysynyt laiminlyönneistäni huolimatta joustavana ja ongelmattomana.

Kiireisen tai laiskanletkeän kropan ja kasvojen pesuun käyvät loistavasti koko perheelle tarkoitetut pesuaineet. Uriage Crème Lavante -puhdistus- ja pesuvoide on suosikkini jo parin vuoden takaa. Saippuaton tuote sopii ihan kaikkeen pesemiseen: hiuksille, kasvoille, vartalolle, vauvoille ja vaareille. Hajusteeton tuote tuoksuu kylläkin omaan nenääni miedosti – mutta ihanasti. Jostain syystä rakastan tuota puhdasta tuoksua. Aivoni huijaavat minut etsimään tuotteesta laventelin tuoksua ”lavante” -nimestä johtuen, joka kuitenkin viittaa ranskaksi puhtauteen. Monipuolinen pesuvoide on tietysti kätevä kotona koko perheen käytössä, mutta toimii myös mökillä, matkoilla ja uimahallissa, joihin ei viitsi raahata mieletöntä arsenaalia. Mieto koostumus jättää ihoni mukavan pehmeäksi ja siloiseksi, ei toki korvaa kosteusvoidetta. Kustantaa noin 19 e/200 ml ja 30 e/500 ml.

uriage

Vanha tuttu Sebamed Liquid Face & Bodywash puolestaan hiukan ärsyttää nenääni hajullaan, jotenkin se on niin pesuainemainen. Sen sijaan meikinpoistossa tuote on aika lyömätön ja kunnon pakkelin poistossa tehokkaampi kuin Uriage. Sebamed on myös edelleen nappituote epäpuhtaan ihon putsaukseen. Sarjahan on kasvanut valtavasti ja tuotteista löytyy nykyään eri tuoksuisia suihkugeelejä, -öljyjä, shampoita ja voiteita, itse silti tykkään tästä ”perustavarasta”. Tuote on myös todella monen kauneusbloggaajan suosikki meikinpoistossa. Eri kokojen hinnat vaihtelevat esimerkiksi näin 4,90 e/200 ml ja 9,55 e/400 ml.

sebamed

Kuorinta on todellakin viime aikoina jäänyt unholaan. Joskus jos iho tuntuu oikein karhealta, käyn ongelmakohdat läpi vartaloharjalla eli kuivaharjaan ne. Täytyy sanoa, että se on itse asiassa tehokkainta ja edullisinta kuorintaa ikinä. Jos vain viitsisi pyöräytellä parikin kertaa viikossa, olisi iho kuin vauvanpeppu koko ajan. Normaalistihan kuivaharjaus aloitetaan jalkapöydästä tai nilkoista ja noustaan siitä hiljalleen yläkroppaa kohti. Itse hankailen tällä hetkellä vain reisien ja pepun aluetta. Homma kannattaa hoitaa kuivalla iholla ennen suihkua tai kylpyä, jotta irronneen kuolleen ihosolukon voi huuhtoa pois. Kätevä väline on Rento Saunan mukavasti käteen istuva Vartaloharja, johon joutuu sijoittamaan vaivaiset 5 e.

Rento

Vartalon voitelu on ehdottomasti vaivalloisin puunaustoimenpide ja lintsaan siitä todella usein. Ihoni ei kuivu pahasti, mutta näin talven tullen kaipaan minäkin lisäkosteutta. Kun Dove aikoinaan aloitti suihkussa levitettävien ja huuhdottavien kosteusvoiteiden kavalkadin, olin todella skeptinen. En tykännyt tunteesta, jonka tuotteet jättivät iholle, enkä vakuuttunut ideasta muutenkaan. Jokin aika sitten laiskuuteni ajoi minut kokeilemaan tätä hedonistista keksintöä uudelleen. Testasin Eucerin Sensitive Skin In-Shower Body Lotionia melko pitkin hampain. Ja kuten oletinkin, se jättää märälle iholle suihkussa aika nahkean ja jotenkin kelmumaisen olon. Kuitenkin huuhdeltuani ja kuivattuani hipiän, mieleni muuttui. Iho oli pehmeä, joustava ja kosteutetun tuntuinen vailla mitään ”ylimääräistä” pintaa tai tunnetta. Tuotteen sutiminen suihkussa on pirusti nopeampaa kuin normaalin vartalovoiteen levitys ja imeytyminen suihkun jälkeen. En tiedä, miten tehokas tämä on todella kuivaihoiselle, mutta itselleni toimii loistavasti. Hinta on noin 13,45 e/400 ml.

eucerin

Olosuhteiden pakosta olen tosiaan joutunut öljyilemään olemukseni venyneimpiä kohtia ihan täsmätuotteilla. Vaikka vatsan ja rintojen venymäarpiin ei juuri voi vaikuttaa, auttaa laadukas öljy kiristävään ja kutiavaan tunteeseen. Olen todennut Dr. Hauschkan Oratuomi Vartaloöljyn aika tehokkaaksi. Se imeytyy kosteahkoon ihoon mukavasti ja säilyttää ihon kimmoisana todella pitkään. Tuoksusta olen vähän kahta mieltä – alussa se on liian voimakas mutta miedontuu kyllä nopeasti ihan miellyttäväksi. Tykkään ajatuksesta, että hieron vatsan seudulle luomulaatuista tavaraa, vaikka en mikään kemikaalikammoinen olekaan. Pullo kustantaa hiukan myyntipaikasta riippuen noin 17,80 e/75 ml.

drhauschka

Odotan, että pääsen jossain vaiheessa ”hellimismoodiin”, jolloin nautin ylellisten tai muuten ihanien vartalotuotteiden käytöstä. On kuitenkin hyvä tietää, että nahkan voi pitää terveenä ja kasassa näinkin vähällä vaivalla.