Valonvälähdyksiä ja varjoja hiuksiin

Vaaleaan ja lyhyeen hiukseen saa roimasti ryhtiä kerroksittain leikatulla mallilla ja vapaan käden balayase eli pyyhkäisy-raidoituksella. Kuva KC Professional Paper Dolls Collection

Ennustan, ja niin tekee moni kampaajakin, että erilaiset liukuvärjäykset ovat tulleet jäädäkseen. Tekniikat muuttuvat ja uudistuvat jatkuvasti, joten vaihtelua tästä maailmasta löytyy vaikka joka kampaamokäynnille.

Splash- ja flashlights eli valonvälähdys-tekniikat ovat yhä suositumpia. Niissähän idena on luoda illuusio salamavalon välähdyksen muodostamasta heijastuksesta hiuksissa.

Perinteinen flashlight-värjäys sopii parhaiten tasamittaisille ja sileille hiuksille. Tärkeintä on, että vaalea vaakatasossa kulkeva ”valokohta” alkaa pään pyöreimmästä kohdasta, eli suunnilleen silmien kohdalta, ja on luonnollisen läpikuultava. Alla Redkenin kaunis esimerkki tästä efektistä todella pitkissä hiuksissa.

Kuva Redken

Omaan makuuni tässä Redkenin toisessa versiossa olevat voimakkaan palkkimaiset ja liian selkeärajaiset vaaleat ”viivat” hiusten keskiosassa eivät vain toimi.

Kuva Redken

Toinen elegantti ja upeasti myös kiharoille tai laineikkaille hiuksille sopiva värjäystyyli on ombre- tai varjo-tyylinen liukuma. Periaatteessa siis perinteisen latvaliukuvärin kohoaminen ylöspäin.

Tässä versiossa ombre-värjäys on erittäin korkealla ja vain hiusten etuosassa valaisemassa kasvot. Kuva Redken

Alla perinteisempi ombre-värjäys kotimaisen KC Professional-tiimin tapaan.

KC Collection Paper Dolls on suomalainen hiusmuotikokoelma, joka on saanut inspiraationsa paperinukkemaisesta maailmasta, jossa kerrostetusti ja kolmiomaisesti leikatut hiusosiot yhdistetään vapaan käden hiusväritekniikoihin. Kuva KC Professional

Juurikasvun maine on liukuvärien myötä menettänyt hiukan hirveydestään. Toki toimivassa liukuvärissä efektin täytyy olla selkeästi juurikasvusta erottuva. Redkenin Crownlights-lookissa juurikasvuksi, tai pikemminkin pohjaväriksi, on valittu järisyttävän upea purppuran sävy.

Kuva Redken

Inspiroitukaa ihmiset, ja pyytäkää kampaajaltanne valoa hiuksiin syksyn ja pimeiden iltojen piristykseksi!