Vaietut voittajat Vol. 1

Oletko koskaan kuullut puhuttavan Saules Fabrikasta, GamArdesta tai Bakelista?
Kyse ei ole latvialaisen leikkelelautasen sisällöstä, vaan tarjolla on tällä kertaa vähemmän tunnettujen kosmetiikkaherkkujen esittely.

Niin kuin ihmisistä, myös kosmetiikasta löytyy vaatimattomia voittajia. Niitä, jotka uurastavat hiljaa saamatta koskaan ansaitsemaansa kunniaa, tekevät työnsä tunnollisesti keräämättä mainetta tai mammonaa. Silti me… ne hoitavat aina homman kotiin.

Pienet merkit, jotka eivät pidä melua itsestään porskuttavat eteenpäin mahtavassa ja myrskyävässä kosmetiikkameressä. Niissä on oltava jotain erityistä, jotain selkeästi toimivaa. Ja näissä on. Jokaisella näistä merkeistä on valikoimassaan absoluuttisia lempparituotteitani, joista vinkkaan nyt pari.

***

Aloitetaan ihan vailla minkäänlaista järjestystä vaikkapa Saules Fabrikasta, pienestä latvialaisesta tehtaasta, joka valmistaa harvinaisen herkullisia vartalonhoitotuotteita. Valikoimasta löytyy kuorintavoiteita, vartalojugurtteja, suihkugeelejä, kylpykuulia yms.

Greippi Vartalojugurtti on raikas päivänpiristys.

Vartalojugurtteja nimeltään mutta aivan kosteusvoiteen säännöillä pelaavia. Saules Fabrikan vartalojugurttien koostumus on geelivoidemainen, ja koko paketti kalorivapaata hemmotteluherkkua parhaasta päästä.

Voide levittyy helposti, viilentää ihanasti, imeytyy hetkessä ja pehmentää ihon ihan koko päiväksi. Parasta näissä jugurteissa ovat silti niiden tuoksut! Voi luoja! Oma voiteeni, jonka sain kauneusmessuilla testattavaksi, on juurikin tuo kuvan Greippi eli Red Grapefruit (tarkemmin ottaen verigreippi) ja tuoksuu juuri siltä itseltään: mehevältä, makealta ja raikkaalta. Tuoksu leijailee levityksen jälkeen iholla useamman tunnin ja piristää fiilistä ihanasti.

Muita sarjan tuoksuvaihtoehtoja ovat esimerkiksi makean suloiseksi toteamani Mustikka-Karhunvatukka, himoitsemani Mansikka-Kerma ja paljon kehuttu Bright Crystal, joka on todellakin saanut nimensä Versacen tuoksusta. Myös suklaan, kirsikoiden ja hunajamelonin ystävät löytävät valikoimasta suosikkinsa.

Suihkugeelejä tai muita tuotteita en ole vielä testannut. Tilaus kyllä lähtee, kunhan saan vanhoja tuotteita ensin pois alta. Tuotteita myydään parissa eri verkkokaupassa, ainakin tästä: /http://www.beautyshopmalena.fi/ olen kuullut hyvää. toim huom! Sain vinkin, että Beauty Shop Malena on avannut toisen, vain kuluttajille tarkoitetun, nettikaupan http://kosmetiikkaa.com// jossa postimaksut ovat 2,50 e :)

Vartalojugurttien hinta on ihan kestettävä 14,50 e.

***

Seuraavaksi haluan vaahdota uudesta luonnonkosmetiikkasarjasta, jonka kosteusvoiteeseen ihastuin ihan vastikään. GamArde on ranskalainen sarja, jonka tuotteiden tehot perustuvat pitkälti Gamarde-les-Bains lähdeveden ja luomu argan-öljyn saumattomaan yhteistyöhön.

Molemmissa voiteissa on argan-öljyä, iso läjä muita kasviöljyjä sekä hoitavia yrttiuutteita. Putelit kustantavat kohtuullisesti parinkympin molemmin puolin.

Testasin sarjan seka- ja rasvaisen ihon tuotteita, sillä taistelen talia ja tukkeumia vastaan melkein yhtä raivoisasti kuin teininä. Ja voin muuten kertoa, että kyllä rasvaiseenkin ihoon silti niitä juonteita ilmestyy. ”Rakoilematon rasvainen iho” on vain ihotautiammattilaisten tapa rauhoitella muutenkin jo aknesta angstisia hormonihirviöitä. Pahoitteluni kaikille, joiden tulevaisuuden ruusunpunaiset persikkaposkinäkymät juuri mustasin ja manasin.

Sinivalkoisesta putelista, Hydratation Active Fluide -kosteusemulsiosta, tuli heti tämän vuodenajan suosikkini. Se on tarkoitettu pintakuivalle ja herkälle sekaiholle, ja toimii loistavasti meikin alla. Samalla kun se pehmentää ihoa, se tasapainottaa sitä ja rauhoittaa rasvoittumista. Kontrolloi mielestäni tosi mukavasti kiiltoa jättämättä ihoa kiristäväksi. Ihoni oli illalla keratisoitunutta kuivapintaista kökköä ja aamulla persikanpehmeä. Hämmästyttävin ominaisuus voiteessa oli, sattumaa tai ei, että kun levitin sitä illalla monsterimaisen hormoninäpyn päälle, mielettömän potentiaalin omannut mätäpaise oli aamulla lähes kuoliaaksi kuivunut. Mene ja tiedä, minä ainakin kiitin GamArdea.

Toinen sarjan voide, Sebo-Control, on jo hardcorempaa rasvaisuuden ja epäpuhtauksien kontrollointia. Tujun yrttisen tuoksuinen voide kosteuttaa ja pehmentää myös mukavasti, mutta tuntuu selvästi ”tehokkaammalta”. Jätti hipiän hiukan kuivemman tuntuiseksi kuin tuo sekaihon voide. Tämän käyttöön siirryn varmaan kesää kohti mentäessä, jos tuo rauhoittavampi versio käy ”liian kosteuttavaksi”.

Nämä voiteet viettelevät myös sillä faktalla, että vaikka ne hillitsevät talintuotantoa ja epäpuhtauksia, niissä on todella paljon ravitsevia ainesosia, kuten tuo kuuluisa argan-öljy, jotka hellivät myös aikuista ihoa. Valitettavaa viskoa tätä ikäkorttia jatkuvasti pöydälle, mutta niistä juonteistakin on nykyään huolehdittava kaiken muun lisäksi.

***

Kolmas sarjasuosikkini on Bakel, mutta tähän valintaan on hiukan erilaiset syyt. Italialaisen sarjan tuotteissa on nimittäin vain aktiivisia ainesosia. Aikamoinen lupaus. Nämä tehotuotteet eivät siis sisällä säilöntä- tai väriaineita, hajusteita, silikoneja, alkoholia tai mitään muutakaan ylimääräistä. Älkää ymmärtäkö väärin, en säiky silikoneja (ne ovat ihan paikallaan niille tarkoitetuissa tehtävissä) enkä karta kosmetiikassa erityisesti muitakaan mainitsemiani aineita. Tiedän kuitenkin, että monet teistä tekevät niin, niinpä esittelen ilolla sarjaa mahdollisesti sitä vielä tuntemattomille.

Sarjassa on todellakin tuotteita, joiden INCI-listassa eli ainesosaluettelossa on ainoastaan kolme ainesosaa! Esimerkiksi ikääntymisen merkkejä hidastamaan kehitetty Lactobionic-tehoseerumi sisältää vain kosteuttavaa glyseriiniä, elastisuutta lisäävää lactobionihappoa sekä auringon aiheuttamilta pigmenttimuutoksilta suojaavaa gluconolactonia. Koska ihoa mahdollisesti ärsyttäviä ainesosia on muutenkin näissä paakkelseissa vähän tai ei lainkaan, voi tämän seerumin ohella suurinta osaa muistakin tuotteista läiskiä huoletta myös silmänympäryksille.

Oma suosikkini on Cool Eyes -tehoaine, joka taistelee jopa kolmentoista aktiivisen ainesosan voimin tummia silmänalusia ja turvotusta vastaan. Nesteen poistumista ja ihon kimmoisuutta lisäävä koktaili avaa väsyneet simmut todellakin hetkessä. Tuote levitetään putkilostaan viileällä metallikuulalla, joka tietysti lisää entisestään virkistävää viilinkiä.

Cool Eyes loistaa ansaitsemallaan oikeudella kaikkien krapulaisten, suolaisen ystävien ja muuten vain väsyneiden ihmisten puolesta. Hoitolasarjan ollessa kyseessä on tuotteen hinta noin satasen.

Olen tutustunut kaikkiin jutun tuotteisiin lehdistönäytteinä.

***

Täytyy postailla myöhemmin lisää näistä vaietuista voittajista, niitä nimittäin löytyy.

Olitko kuullut näistä sarjoista ennen? Onko sinulla salaisia suosikkeja vähemmän tunnetuista sarjoista?

7 vastausta artikkeliin ”Vaietut voittajat Vol. 1”

  • Hyvä aihe, Satu, hyvä, että kirjoitit näistä maan hiljaisista :)!

  • Jugurteista: Beauty Shop Malena on avannut pelkästään kuluttajille suunnatun verkkokaupan
    kosmetiikaa.com, jossa on erittäinkin kohtuulliset postimaksut: 2,50.
    Nopea ja luotettava!

  • Saules Fabrika oli ihan uusi tuttavuus, vaikuttaa kiinnostavalta. Sun blogi on muutenkin kivaa luettavaa.

  • Se on todellakin tutustumisen arvoinen tuttavuus! Kiitos, Anni, kiva tietää ettei ihan itelleen kirjoittele. Vaikka menis tää niinkin :D

  • Löysin blogisi googlaamalla Gamarde -sarjaa. Sain siitä pari näytettä luontaistuotekaupasta ja kiinnostuin. Kiitos hauskasti, mutta asiantuntevasti kirjoitetuista jutuista, jään seurailemaan. Niin ja taidanpa ostaa tuota Gamardea pidempiaikaiseen testiin. :)

  • Moi! Kiitos kauniista kehuista ja olet enemmän kuin tervetullut :D Tuo Gamarden Près Age -sarja tuntuu todella hyvältä tällasen 35-vuotiaan sekopääiholla :)

Kommentointi on suljettu.