Tuoksutaanko toisiltamme?

Oletko niin rakastunut, että haistelet mielitiettysi tyynyliinaa tai t-paitaa, kun hän on poissa? Onko sinusta tullut te? Käytättekö samanlaisia tuulipukuja tai lainaatko hänen farkkujaan? Työskentelettekö peräti perheyrityksessä? Vai haluatko vain säästää yhteisen kylppärinne hyllytilaa? Jos vastasit ”kyllä” johonkin näistä kysymyksistä, minulla on tuotesuositus teille molemmille!

Miinuspuolena tosin mainittakoon, että jos vastasit ”kyllä” useampaan kuin yhteen kysymykseen, saatat kärsiä vakavasta läheisriippuvuudesta, mutta ne asiathan eivät tähän blogiin kuulu :)

Törmäsin miesten luksustuoksuun, joka meidän perheessä sopii minulle jopa paremmin kuin kolmijalalle. Jos siis tästä loistavasta tuplana tuoksumisen ideasta huolimatta haluat kuitenkin välttämättä käyttää tuoksuja ihan vain itseksesi, kannattaa todellakin tutustua tähän löytöön.

Jos löydät itsellesi sopivan miesten tuoksun, törmäät tuskin kovin usein samaa tuoksua suosiviin naisiin. Kuva: Bvlgari

Sinkkuvinkkinä voin muuten kertoa, että jostain kumman syystä miehiltä saa usein tuoksuhuomiota, kun käyttää miesten tuoksua. Go figure. Kai ne jostain kumman syystä tykkäävät tuoksuista, joita itsekin käyttävät…

Sitten itse asiaan. Bvlgarin Aqva Amara EdT on harvinaisen lämmin tuoksu. Ehkäpä se siksi miellyttää minua – alati palelevaa ja anemian rajoilla roikkuvaa – niin hyvin. Mieskin tykkäsi, vaikka olikin huolissaan, että tuoksu on aavistuksen liian makea hänen valmiiksi kuumaveriselle olemukselleen.

Pelkästään pullon täyteläiset ambran ja kuparin sävyt kiehtovat kesää kuumeisesti odottavaa mieltä. Tuoksu on tosiaan etenkin alussa melko makea miestentuoksuksi, silloin siinä erottuvat Sisilian mandariini ja neroli hyvin selvästi. Kokonaisuus kuitenkin tasapainottuu nopeasti. Mineraalipitoisen lähdeveden, sopivasti mausteisen patsulin ja ylellisen olibaabihartsin aromit luovat fiiliksen kuin siirtyisit varjoisaan kujakahvilaan kuumuutta väreilevässä Casablancan iltapäivässä.

Summa summarum: aistikas ja elegantti tuoksu sopii pehmeän mausteisista tuoksuista pitävälle miehelle tai naiselle. Meidän perheessämme tämä taisi jäädä minun käyttööni.

Samanhenkisiä, vaikkakin hiukan sporttisempia, tuoksuja miehelle ovat oman nenäni mielestä YSL L’Homme sekä Chanel Allure Homme Sport, mutta ne eivät silti toimi omalla ihollani. Kokeilemisen arvoinen kesäinen unisex-tuoksu on Calvin Kleinin klassikko, CK One, joka edelleen rulettaa raikkaudellaan.

Käytätkö itse koskaan miesten tuoksuja? Käyttäisitkö koskaan samaa tuoksua kumppanisi kanssa?