Suuri selluliittisota

Kaikki keinot käytössä: Frantsilan Detox-tipat ja Virkistävä Yrtikylpysuola jouduttamassa nestekiertoa ja poistamassa kuona-aineita. Olisi varmaan helpompaa olla keräämättä sitä kuonaa niin paljon poistettavaksi…

Taashan se bikini-paniikki iski. On ollut koko elämä aikaa laihduttaa ja elää terveellisesti, mutta aloitan jälleen kerran poppakonstien etsimisen vajaa kaksi kuukautta ennen virallista kesän alkua, joka on mielessäni 1.6. Joskus kun epätoivo oikein iskee, siirrän varsinaisen kesän aluksi 1.7. ja saan näin lisäkuukauden armonaikaa.

Kesällähän se laihdutus vasta helppoa onkin… Varsinkin kun oma pää toimii suurinpiirtein niin, että muu osa vuodesta on vain unta, josta herätään kesän kynnyksellä mässäämään, juhlimaan ja retkottamaan riipin raapin rantsussa.

Vanhat tavat kuolevat vaikeasti ja siksihän tässä taas ollaan. Löysää on kenties enemmän kuin koskaan, sillä laihduin toista vuotta sitten yli kymmenen kiloa nähden nälkää sydänsurujen syövereissä. Toki kaikki kilot karasivat kavereineen takaisin heti kun sydän kursittiin kasaan ja rakkaus kukoisti taas. Lihakset tosin jäivät pysyvälle lomalle.

Olen laihdutellut ja liikkunut laiskasti koko alkuvuoden. Kiloja on karissut joku nelisen kappaletta ja ainakin kasi olisi vielä jäljellä. Kaikki läski ei kesään mennessä ehdi kadota ellei sitä imetä pois tai minua kärrätä jonkinlaiselle boot campille. Epätasaista olemustani yritän parhaani mukaan silotella käsillä olevilla konsteilla, jotka ovat:

1. Kävely, lenkkeily ja kuntosali. Nämähän ne parhaat sellun sulattajat ovat, mitä sitä kieltämään. Kun rasva palaa, kuhmurat pienenevät väistämättä.

2. Realistinen ruokavalio. En ole se ihminen, joka karsii kaiken sokerin, viljan, huonon rasvan ja miljoona muuta asiaa kaapeistaan. Minulla ei ole varaa elää pelkästään luomulla ja ravintorikkaalla ruoalla, enkä siihen varmaan kykenisikään. Yritän valita enimmäkseen oikein ja pitää kalorit alle kulutuksen. Kalorilaskuri auttaa tässä asiassa.

3. Juon paljon. Nyt ne itse juomiset täytyisi vielä muuttaa vedeksi… En ole koskaan tottunut runsaaseen vedenjuomiseen, vaikka olen ”aloittanut” sen sata kertaa. Nyt aloitan taas. Sekoittelen veteen noita Frantsilan Detox-tippoja, joiden pitäisi lisätä vireystasoa, puhdistaa kuona-aineita koko kehosta, tukea maksan toimintaa (huraa! täältä tulee apua, jaksa vielä hetki), nopeuttaa maitohappojen poistumista urheilusuorituksen jälkeen ja tehdä muutakin kehoa korjaavaa toimintaa. Tipat sisältävät luomuna kasvatettuja kotimaisia yrttiuutoksia kuten voikukkaa, takiaista, nokkosta, ratamoa ja siankärsämöä. Ainakin litku pistää pissattamaan.

4. Kuivakuppailen ahkerammin. Alkuaikojen postauksessani kerroin Detrian sellulliittivoiteesta ja imukupeista, jotka saa samassa paketissa. Tunnustan, olen käyttänyt niitä luvattoman laiskasti. Nyt lupaan kupata joka päivä. Aihetta googlaamalla löytyy nimittäin melko motivoivia keskusteluketjuja. Yritän myös kuivaharjata ahkerasti. Se on oikeasti yksi tehokkaimmista ihon kaunistajista, mitä voit harrastaa.

5. Voitelen ruhoani runsaasti. En ole kokenut sellulliittivoiteiden rasvasoluja tyhjentäviä vaikutuksia, ja jos asia olisi niin yksinkertainen, ei kenelläkään olisi näitä ongelmia. Ihoa ne sen sijaan kaunistavat ihan silminnähden. Voiteiden usein sisältämä kofeiini poistaa turvotusta, joka on myös yksi selluliitin tekijä (selluliitin epäpyhä kolminaisuushan on: kuona-aineet, neste ja rasva). Niinpä selluliittivoiteen tehokas hierominen ihoon todella lisää sen vaikutusta.

Frantsilan Virkistävä Yrttikylpysuola on myös tarkoitettu laittamaan nesteisiin vipinää ja sen sisältämä mineraalisuola helpottaa lihasjännityksiä. Ihan ykköstuote väsyneille ja turvonneille jaloille.

6. Yritän olla stressaamatta, joka tosin on sama kuin yrittäisi olla hengittämättä. Tuo viheliäinen ”stressihomoni”, kortisoli, kun tuppaa torpedoimaan jonkun verran myös kehon toimintaa ja lisäämään esimerkiksi viskeraalista rasvaa. Toki iisisti ottaminen on muutenkin yksi parhaista elämänohjeista. Ja kun sen oikein taitaa, ei sillä sellullakaan ole niin väliä. Sitä siis harjoittelemaan.

Ei kun selkäranka koetukselle ja rasvat ropisemaan!

Miten te taistelette selluliittia vastaan?

Tuotteet on saatu lehdistönäytteinä.