Surulliset silmänaluset

Vielä viisi vuotta sitten en ajatellut silmänalusiani koskaan. Nykyään stressaan niistä joka päivä. Väsyneet ja vanuneet silmänaluset kun ovat se ensimmäinen vanhentava tekijä kasvoissa.

Samaan aikaan, kun rasvakerros antoi hiukan periksi, muuttivat tummat läikät silmieni alle asumaan. Kun rasvaa poistuu silmäkuopan päältä, iho alueella löystyy ja verisuonet kuultavat alta. Periaatteessa joko jojo-laihtumisistani tai ihan vain iästä johtuva rasvakato aiheutti dominoefektin lailla kolme ongelmaa: kuopat, juonteet ja tummuuden.

Ennen hutaisin huoletta silmän alle vain meikkivoiteen. Nyt haen hullun lailla meikkituotteita, jotka a) peittävät tummuuden b) kosteuttavat paperinohutta ihoa eivätkä keräänny juonteisiin c) jotenkin taianomaisesti naamioisivat myös juonteet. Vaatimuslistani tai rimani on niin korkea, että yhtä täydellistä ykköstuotetta en ole edelleenkään löytänyt. Sekin täytyy hyväksyä, että kun syvimpään kuoppaan osuu valo oikeasta kohtaa, ei sitä peitetä kuin silmälapulla tai täyteaineella.

Kovan kaivamisen tuloksena meikkipussiini ovat tällä hetkellä jämähtäneet nämä kolme tuotetta, joiden avulla tämänkin ”valtavan” ongelman kanssa pystyy elämään.

Joe Blascon Xtra-Lite -valoväri näyttää ehkä purkissa paksulta tökötiltä mutta on todellisuudessa erittäin ohut, kauniisti liukuva ja uskomattoman pigmenttipitoinen vahapohjainen aarre. Se valaisee ihoa kauniisti ja hienostuneesti. Ei kuivata tai keräänny juonteisiin, mutta vaatii alleen hyvän silmänympärysvoiteen. Xtra-Lite saattaa olla monelle liian vaalea, joten kannattaa tutustua myös valoväreihin Orange Highlight 1 ja 2 tai Special Yellow. Vahapohjaiset tuotteet pitäisi ehdottomasti levittää peiteainesiveltimellä parhaan tuloksen saamiseksi, mutta myönnettävä on, että joskus kiireessä sudin vain sormilla ja ihan kivasti levittyy niinkin. Suunnilleen ikuisesti kestävä nappi kustantaa noin 36 e.

blasco 2

Shiseidon Sheer Eye Zone Corrector -valokynässä parasta on sen koostumus. Todella kevyt, silkkisesti levittyvä tuote kosteuttaa selkeästi eikä missään nimessä kuivata tai keräänny juonteisiin. Peittokyky onkin siksi aavistuksen heikompi kuin Blascossa ja Lumenessa. Tämä on kuitenkin ihan loistotuote, jos silmänaluset eivät ole tummista tummimmat. Kauniisti valoa tuovaa tuotetta voi toki käyttää meikkivoiteen päällä, mutta silloin kaunis lopputulos riippuu paljolti meikkivoiteen laadusta. Melko keskihintainen tuote valokynäksi, 35 e.

shiseido2

Lumene Beauty Base Dark Under Eye Concealer -peiteaine on kaikin puolin toimiva jokaisen meikkipussin perustuote: levittyy kauniisti ja nopeasti, peittää hyvin ja tuo aavistuksen valoakin. Hiukan oranssiin vivahtava sävy neutraloi tummuutta. Toimii puuteritta tai pienen irtopuuteroinnin kanssa. Ehdottomasti hinta-laatusuhteeltaan edullisin tuote maksaa noin 14 euroa.

lumene

Jos tummat silmänaluset ovat yllättäneet aivan puskista, saattavat ne johtua elämäntilanteesta tai ravinnostakin. Huolehdi siis unen- ja nesteensaannista ja tarkistuta tarvittaessa hemoglobiinisi. Jos elo on mennyt ihan sohvaperunailuksi, voivat liikunta ja happihyppely pistää liikettä verenkiertoon myös silmien alla.