Kertakäyttönaamioita kaikille!

Olen aivan ihastunut kertakäyttöisiin naamioihin, joita markkinoille satelee nyt runsain mitoin. Oman ihonhoidon voi räätälöidä juuri itselle sopivaksi, eikä esimerkiksi anti-age tai näppynaamiota tarvitse ostaa kalliissa pakkauksessa, jos tarvetta pienelle piristykselle on vaikka vain pikkujoulukautena.

naamiot
Skin Republicin naamioista löytyy vaikka mitä: kollageenia, kaviaaria, Q10:ä ja kantasoluja kohotukseen ja silotukseen, C-vitamiinia kirkastamiseen ja salisyylihappoa ja teepuuöljyä näppyjen nitistykseen. Kaikki 6 e/kpl

Yllä kuvatun Skin Republicin valikoimasta löytyy kertakäyttöisiä hemmottelupakkauksia myös silmänympäryksille, käsille, jaloille ja kaulalle. Mielenkiintoinen tuttavuus on esimerkiksi Foot Peel -jalkojen kuorintahoito, joka lupaa poistaa ja pehmentää kovettumia AHA-happojen avulla. Tämä jääköön myöhempiin testauksiin! Aivan loistava lahjaidea, eikä hukkaan mene, jos tuote ei satukaan sopimaan.

Itse testasin Skin Republicin kasvonaamioista tuon Brightening Vitamin C -kirkastavan vitamiininaamion. Vähän jopa kauhistutti, koska ihoni on herkistellyt viime aikoina hieman. Luottoa lisäsi jonkin verran se, että tuotteet kovat Etelä-Korealaisten dermatologien kehittämiä – Aasiassa on tunnetusti loistavia ihonhoitoinnovaatioita!

Naamio on hypoallergeeninen kangasnaamio, joka asustaa pakkauksessaan kostean litkun seassa. C-vitamiininaamio sisältää mm. C- ja E-vitamiineja sekä seitsemää erilaista hyperpigmentaatiota vaalentavaa kasviuutetta. Tarkoitus on paitsi rauhoittaa ja kirkastaa ihoa, myös vaalentaa pigmenttiläiskiä. Todella kostean kangasläpyskän asettelu kasvoille on ehkä himppasen epämiellyttävää alussa, toki paljon siistimpää kuin voiteen kaivaminen purkista. Alussa tuntui aavistus kihelmöintiä, joka meni pian ohi. Naamio oli niin yltäkylläinen, että läiskin sen kastelemista käsistäni litkua myös käsiin ja kaulaan. Nesteen jättämä tunne oli ehkä hiukan tahmea ja lähmäinen mutta aine imeytyi kyllä ihoon hyvin. Kun 20 minuutin vaikutusajan jälkeen kuorin läpyskän lärviltäni, olin myyty. Iho oli käsittämättömän tasavärinen, vaalea, jotenkin täyteläisen oloinen ja huokosetkin olivat siististi supussa. Painelin loput nesteet iholleni ja kuivasin ylimääräisen kasvopaperilla. En lisännyt enää yövoidetta ja ihoni tuntui upealta koko illan. Aamulla nassu oli edelleen hehkeä ja siloinen. Pigmenttiläiskäni ovat muutenkin kovin vaaleita näin talviaikaan, eivätkä tietenkään kadonneet kokonaan yhden naamioinnin myötä. Naamiossa mainitaan, että parhaat tulokset saa kuurihoidolla eli käyttämällä sitä pari kertaa viikossa kuukauden ajan. Minähän aion käyttää!

Toinen naamiosuosikkini ovat Montagne Jeunessen lukuisat kertakäyttönaamiot. Sarjasta löytyy kangas-, voide- ja ja savinaamioita ihan jokaiseen makuun. Pussukat kustantavat noin 2 e/kpl. Tämän edullisen merkin muutkin ihonhoitotuotteet ovat yllättäneet iloisesti. Nyt tutustuin sarjan kahteen naamioon: kosteuttavaan Aloe Vera Face Spa -kangasnaamioon ja Black Seaweed Peel Off Masque -kuorittavaan levänaamioon.

Aloe Veraa, kurkkua, levää ja vihreää teetä sisältävä naamio on siisti ja helppokäyttöinen kangasnaamio. Naamio lupaa hoitaa ja rauhoittaa ihoa ja sen se tekee. Viiden minuutin hemmotteluhoito virkistää ja kosteuttaa kasvot ihanan kuulaiksi. Merilevää, tyrniä ja merisuolaa sisältävä syväpuhdistava Black Seaweed -naamio on puolestaan erittäin epäilyttävän näköistä mustaa mössöä. Sekin on kuitenkin suht helppo levittää kasvoille tasaisesti. Inci-listasta löytyvät lukuisat eri alkoholit epäilyttivät, mutta eivät lopulta ärsyttäneet tai kuivattaneet ihoa lainkaan. Naamio kuivahti kiinteäksi ja kumimaiseksi noin vartissa ja lähti irti hellävaraisesti repimällä. Otsaan jäi hiukan jotain tummaa ainetta, joka lähti vedellä huuhtelemalla. Jätti ihon puhtaan ja raikkaan tuntuiseksi ja huokoset mukavan pieniksi. Näiden kahden kanssa on kiva vuorotella – välillä tujua syväputsausta ja sitten kosteuttavaa rauhoitusta.

montagne

Kolmas kokeilemani merkki ole The Body Shop ja heidän Seaweed Ionic Clay -naamionsa. Tämä jyty savinaamio on suunnattu epäpuhtaalle ja rasvaiselle iholle. Putsaavina ainesosina toimivat ionisoitu savi sekä mineraalipitoinen merilevä. Naamio on paksuhkoa savea ja tuntui iholla heti tehokkaalta – nippaili hiukan. Kuivui kovaksi kuoreksi kymmenessä minuutissa ja vaati hiukan aikaa huuhdella pois. Tuloksena pienesti punoittava mutta todella puhdas, kuulas ja mattainen iho. Naamio on niin puhdistava, että mustapäät vaalentuvat (ehkä jopa pienenevät) kerralla. Tämä vaikutus ei tosin kestä, sillä hapettuminen tummentaa ne taas aikanaan. Joka tapauksessa, tämä mömmö on rasvaisen ja näppyisen naaman kaveri. Olen myös kuullut kokemuksia pidempiaikaisilta käyttäjiltä, että vaikuttaisi säännöllisellä käytöllä rasvoittumista hidastavasti pidemmälläkin aikavälillä. Hinta pussukalle 2,60 e, ja jos tuote miellyttää, sitä saa ostaa isommassakin 100 ml:n purkissa 22,10 e hintaan.

ionic

Olisin itse onnesta sykkyrällä, jos saisin huolella valitun nipun erilaisia hemmottelunaamioita, niin varmaan moni muukin nainen. Tietenkin näillä voi ilostuttaa ihan vain itseäänkin, konkurssiin ei ainakaan joudu.

paketti