Jaksa vielä vähän…

Olotila tämä, mutta jaksaa pitäis. Kuva Pixabay.

”Jaksa vielä huominen, jaksa vielä viikonloppuun, jaksa vielä vuosi, jaksa tämän ja tuon mäen yli, sitten varmaan helpottaa.” Näitä minä hoen itselleni liian usein. Joskus useammin, joskus harvemmin.

Jostain syystä erityisesti kevät vaatii lisäenergiaa, vaikka valon ja virikkeiden pitäisi helpottaa elämää. Kai koko vuoden hypetetyn kesän tuomat paineet toimivatkin päinvastoin: ”Nyt pystyn vaikka mihin, kun kapinen talvi on selätetty!” Apua! En jakkkkkksa! Olenhan juuri selättänyt talven.

Lievää lisäboostia löytyy aika yksinkertaisista jutuista. Vaikka lenkille raahautuminen on näin epäurheilulliselle ihmiselle lähes aina haastavaa, saan mielettömät kiksit pelkistä tuoksuista, joita luonto nyt tarmokkaasti tarjoilee.

Uusin päivänvaloa kestävä piristeeni, Better You Boost B12 -vitamiinilisä, suihkitaan suoraan suuhun, josta se imeytyy saman tien verenkiertoon. Tuo aurinkoinen B12-vitamiinihan lisää energiaa, parantaa raudan imeytymistä ja normalisoi hermoston toimintaa. Tuntuu auttavan ainakin itselläni suoranaisesti jopa ahdistukseen. Suuhun vitamiinia on hyvä suihkutella, koska se imeytyy verenkiertoon suoraan limakalvoilta, eikä sen tarvitse taistella tietään suoliston mahdollisesti haasteellisten imeytyvyysongelmien ohi.

Vähän päälle parillakympillä saa aavistuksen aurinkoa aivoille.

Makeassa, aprikoosinmakuisessa suihkeessa on mukana myös kromia ja vihreää teetä, joiden tarkoitus on tasapainottaa verensokeria ja edesauttaa imeytymistä. En ole huomannut mitään erityisiä tasapainotuksia herkkuhimojen hallinnassa, koska niitä ei viime aikoina ole ilmennyt muutenkaan.

Toisena ravintopiristeenä olen todennut ne ennenkin kehumani kirsikkatomaatit. En pidä oikeastaan ollenkaan tavallisista ”talvitomaateista” mutta pienet, makeat pallerot ovat vieneet sydämeni täysin. Liekö lumevaikutusta, mutta oloni virkistyy lähes aina kun syön näitä punaisia onnellisuuspallukoita. Niiden sisältämän lykopeenin sanotaan siis soluja suojaavien ominaisuuksiensa lisäksi mahdollisesti ehkäisevän myös masennusta. Totta tai ei, aivoni luulevat näin tapahtuvan.

kuva: Pixabay

Toivon kaikille pieniä hengähdystaukoja niille päiville, kun ei vaan JAKSA. Suihkikaa vitamiineja ja ahmikaa kirsikkatomaatteja, tai vaikka kirsikkajäätelöä, kun kaipaatte armoa arjelta.