Hyvää huomenta huonot herääjät!

Lemppari lämpöjuoma ja pirteän pinkki ranskalainen manikyyri silottavat takkuista aamua. Kuva: Essie

Olen to-del-la huono herääjä. Yksi paras puoli freelancerin kiikun kaakun keikkamaailmassa onkin se, että usein saa nukkua vähän pidempään. Olen tekstikirjaesimerkki unikeosta, todellinen illan virkku aamun torkku-napin painaja. Onneksi valoisat aamut auttavat asiaa, olenhan nyt naputtelemassa konetta ja napsimassa kuvia jo tähän aikaan! (kello on nyt siis 09:16)

Pohdin silloin tällöin yön pimeinä (virkeinä) tunteina, johtuuko vuorokausirytmini kenties aikanaan tekemästäni monivuorotyöstä ja useista yövuoroista. Sitten muistan kuinka Satu 6 v. makasi sängyssä kärsivällisesti silmät kiinni puolisen tuntia iltasadusta, nousi ylös hipihiljaa ja ryömi matalana kuin vietkongin sissi konsanaan olkkarin sohvan taakse kyttäämään Hill Street Bluesia tai vastaavaa 6-vuotiaiden laatuviihdettä. Noin kymmenen minuuttia siinä kyyristeltyäni äiti, usein melko yksiolkaisesti, ilmoitti, että voin alkaa pikkuhiljaa suunnittelemaan matkaa takaisin sänkyyni.

Niinpä ilahdun aina, kun löydän niin piristäviä tuotteita, että ne tekevät heräämisestä hiukan helpompaa. Useimmiten olen tajuissani niin viime tingassa etten ehdi aamulla suihkuun. Silloin kun ehdin, herättelen itseni suihkussa nenän kautta. Piristävin kaikista kokeilemistani suihkugeeleistä on Nesti Danten Romantica Tuscan Lavender & Verbena. Älkää antako nimen hämätä! Tässä tavarassa ei ole mitään romanttista. Kun nenään iskee kunnon satsi villiä laventelia ja verbenaa eli rautayrttiä, on virkistyminen melko lailla taattua. Tuoksu on myös tosi koukuttava, jos tykkää yrttisistä jutuista. Oliiviöljypohjainen geeli jättää ihon mukavan pehmeäksi.

Tehokasta herättäjää joka tippa.

Toinen probleema tiukissa aamuissa ovat usein lähes kiinni muurautuneet silmät. Kun toisen luomen saa pakotettua auki, toinen on jo lupsahtamassa kiinni. Yhden turvotuksen tappajan, Bakel Cool Eyesin, vinkkasinkin jo edellisessä postauksessani.

Toinen kätevä katseen herättäjä on Liz Earle Eyebright Soothing Eye Lotion. Tämä taikavesi poistaa vesiliukoisen silmämeikin ja avaa, viilentää ja virkistää silmiä samantien. Jos joskus on aikaa oikein lekotella, kannattaa tätä litkua pursottaa pumpuliin, heittää pumpulit silmille ja ketarat ojoon kymmeneksi minuutiksi. Kiljahduksia kirvoittavia ekstratehoja saa säilyttämällä pulloa jääkaapissa.

Ruiskaunokkia, taikapähkinää ja aloe veraa sisältävä vesi rauhoittaa myös ärtyneitä silmiä.

Teille, jotka kärsitte samasta heräämisallergiasta kuin minä, toivotan vastaisuudessa hiukan helpompia huomenia. Aamuvirkut voivat jatkaa samaan malliin ja nappailla niitä matoja minkä ehtivät ;)