Exuviancen hellät hapot

Night Renewal -yövoiteen hinta pyörii hiukan päälle 60 eurossa ja Matte Perfection -geelin päälle 50 eurossa.

Mantelihappo on herkän ihon hyvä ja hellä rakastaja. Exuviancen uutuuksissa, Night Renewal HydraGel -yövoiteessa ja Matte Perfection -geelissä, mantelihappo on mukana pehmentämässä ihoa ja pitämässä rasvaisuutta kurissa.

Olen jo avautunut tässä blogissa rasvaisesta ja tukkeutuneesta ihostani. Haasteeni eivät suinkaan lopu siihen. Hipiäni on nimittäin myös täysin hermoheikko ja helottaa pienimmästäkin määrästä stressiä tai väärästä hoitotuotteesta, viinilasillisesta hehkun kuin hattivatti ukonilmalla. Luulen, että keikun jo ruusufinnin rajamailla. Siksi, vaikka koitan hallita ihoni epäpuhtauksia ja ikääntymisen merkkejä, joudun myös tasapainoilemaan tarpeeksi hellävaraisten tuotteiden varassa.

Olin enemmän kuin positiivisesti yllättynyt Exuviancen hellästi hoitavista mattatuotteista. Night Renewal HydraGel -yövoide imeytyy ihoon samantien. Tuotetta kannattaa käyttää melko vähän, muuten se saattaa rullata iholla. Vaikka geeli jättää ihon heti täysin mataksi, se ei aiheuta itselleni minkäänlaista kuivaa tai kiristävää tunnetta, vaan tekee hipiästä erittäin sileän tuntuisen. Syvästi vihaamani huokosetkin supistuvat vallan mainiosti, ainakin hetkellisesti.

Ja abracadabra – enpä ole aikoihin herännyt ilman rasvaista kalvoa kasvoillani, paitsi viime aikoina. Iho on aamullakin kuulaan oloinen ja punoitus loistaa kerrankin poissaolollaan. Koska koostumus sisältää AHA-hapon, eli sen mantelihapon, lisäksi myös miedompaa PHA-happoa, Glukonolaktonia, se toimii myös antioksidanttisesti ja taistelee niitä ei-toivottuja vintage-viivoja vastaan.

Matte Perfection -geeli puolestaan on päiväkäyttöön tarkoitettu mattapinnan antava tuote. Toimii siis periaatteessa meikinpohjustusvoiteen tapaan. Läiskin itse geeliä kosteusvoiteen alle tai päälle ihan miten satun muistamaan, ja toimii kuulemma vaikka meikin päälle pitkin päivää.

Samoja yllämainittuja happoja sisältävä geeli tekee ihosta samantien todella silkkisen ja sileän. Meikkivoide levittyy päälle helposti ja tuntuu oikein tarttuvan ihoon kiinni. Meikin kesto todellakin piteni tämän geelin kanssa moninkertaiseksi.

Hedelmähapot eli AHA-hapot ovat todella kookas kultakimpale kosmetiikan aarreaitassa. Niihin eivät suinkaan kuulu pelkästään hedelmistä saatavat hapot, vaan juurikin tuo manteli- ja esimerkiksi maitohappo. Hapot ovat rasvoittuvan, epäpuhtaan, epätasaisen ja vanhenevan ihon bestiksiä, sillä ne mm. uudistavat, kirkastavat ja pehmentävät ihoa hellästi kuorimalla kuolleita ihosoluja ihon uloimmasta kerroksesta. Palataan aiheeseen oikein ajan kanssa myöhemmin.

Nyt vain odottelemaan, että mattatuotteille tulee käyttöä kuumien kesäpäivien myötä!

Testaamani tuotteet ovat lehdistönäytteitä.