Bioeffectin toimivat tehokosteuttajat

Olen tällä hetkellä laiska mutta vaativa ihonhoitotuotteiden käyttäjä. En jaksa läträtä tuhannella tuotteella, mutta en myöskään voi käyttää mitä tahansa litkua, koska iho ottaa itseensä erittäin helposti. Ilmeisesti talvi-ilmaston ja raskaushormonien yhdistelmä asettaa erityishaasteita muutenkin mystiselle ihotyypilleni. Ongelmana ovat olleet mm. todella kuiva silmänalusiho sekä kiristävä mutta kuitenkin rasvoittuva lärvi, joka pukkaa myös herkästi näppyä sille päälle sattuessaan.

Olen käyttänyt kuukauden verran todella tyytyväisenä islantilaisen Bioeffectin helppoja ja toimivia tuotteita. Tuotteet on tarkoitettu 30+ iholle ehkäisemään ja vähentämään ikääntymisen merkkejä. Hoitavana tehoaineena toimii sama kuin sarjan legendaarisessa EGF seerumissa, ohrasta saatava kasvutekijä, joka toimii viestivälittäjänä ihosolujen välillä ja aktivoi niitä tuottamaan enemmän kollageenia ja elastiinia. Seerumia olen käyttänyt öisin on/off noin parin kuukauden ajan. On uskomatonta, kuinka kolme tippaa tuotetta riittää kosteuttamaan ja pehmentämään koko lärvin. Täältä voi lukea lisää seerumin ominaisuuksista. Seerumin toimivuudesta voi muuten päätellä jotain siitä, että yli 20 % islantilaisista naisista käyttää sitä.

Sitten niihin uutuuksiin :)

EGF Eye Serum -silmänympärysseerumi tekee, mitä moni tuote lupaa mutta hyvin harva pystyy toteuttamaan – säilyttää ohuen silmänympärysihon kosteuden ja kimmoisuuden koko päivän. Geelimäinen, jopa tahmeahkokin koostumus jättää iholle kostean  ja kauniin sileän pinnan. Tuotteen levityksessä onkin juju: jotta kasvutekijän lähettämä viesti ihosoluille menee perille, täytyy tuotteen vaikuttaa iholla noin kymmenen minuuttia ennen kuin sen päälle levitetään mitään muuta rasvapitoista tuotetta kuten peite- tai meikkivoidetta.

Käytän silmänympärysseerumia aamuin illoin, eikä se koskaan turvota edes yläluomella käytettynä ja raskauden viime metreillä. Peiteaineet ja meikkivoiteet levittyvät ennen niin kuivalle silmänympärsysiholleni kauniisti ja kökköilemättä. Kuivuudesta johtuneet pintajuonteet ovat kadonneet ja iho tuntuu kimmoisalta. Naurujuonteet ovat toki ennallaan.  Metallinen roll-on-levityspallo hieroo virkistävästi ihoa ja herättää aamulla mukavasti.  6 ml:n pumppupullo tuntuu pieneltä mutta tuote on uskomattoman riittoisaa. Vajaa puolikas pumpun painallus piisaa sekä aamu- että iltakäyttöön. Tuote kestää siis päivittäisessäkin käytössä noin 3 kk. Hintaa pikku pullolla on kunnioitettavat 75 e, joka voi tuntua halvalta, jos on tottunut selektiivisen kosmetiikan silmänympärystuotteisiin tai kalliilta, jos suosii päivittäistavaramerkkejä.

Sarjan toinen uutuus on Bioeffect EGF Day Serum, joka toimii ihan päivävoiteen asemasta. Yksi pumppaus juoksevaa geeliä riittää vallan mainiosti koko kasvoille ja kaulalle. Tätä ei kannata laittaa liikaa. Jos ahnehdit tuotteen kanssa, jäävät kasvot tahmeiksi ja meikkikin saattaa rullata. Pieni määrä todellakin riittää pitämään kasvot kosteutettuina ja siloisina koko päivän. Toimii loistavasti meikin alla eikä ala rasvoittuvalla ihollani kiiltelemään sen kummemmin. Meikki jotenkin tarttuu hyvin ihoon. Myös tässä tuotteessa tehot tulevat soluaktivaattoreista, jotka lupaavat hoitaa monipuolisesti erityisesti ikääntymisestä johtuvia ihomuutoksia.

bioeffect

Ihoni on aivan selkeästi paremmassa kunnossa noin kuukauden käytön jälkeen. Kulmien välissä oleva sibeliusjuonne on mielestäni madaltunut ja kaulan iho tuntuu tiukemmalta. Huokosiakin tuote lupaa supistaa. Tiedän kokemuksesta, että mikään mömmö ei kerran levähtäneitä huokosia kokonaan supista, mutta seerumi kyllä silottaa ihon kauniimmaksi ja tasaisemmaksi. Pintakuivuus ja hilseily ovat historiaa, iho tuntuu toimivat normaalisti. Myös tämän tuotteen levityksen jälkeen täytyy odottaa 10 minuuttia ennen meikin tai aurinkosuojan levitystä. 119 euron hinta tuntuu kyllä melko arvokkaalta 30 ml:n tuotteeksi, tosin tuotteen riittoisuus auttaa asiaa.

En osaa sanoa tarkalleen, miksi olen niin koukussa näihin tuotteisiin. Ne eivät ole nuorentaneet ihoani vuosilla, näppyjäkin ilmaantuu silloin tällöin. Pidän vain kovasti tuotteiden riittoisuudesta, yksinkertaisuudesta, koko päivän toimivasta kosteutuksesta sekä niiden jättämästä pehmeästä ja siloisesta tunteesta iholla. Nobel-palkinnon voittanut solu-uusiutumista aktivoiva aktiiviaine herättää luottamusta ja koen, että ihoni on freesimpi kuin pitkään aikaan. Tuotteet ovat mukavan helppoja ja konstailemattomia myös miehille, jotka kaipaavat kosteutta tai hiukan kiinteämpää ihoa.

Raikasta viikkoa kaikille!