Avainsana: Ruoka

Raskauden pituinen paasto

Eräs ystäväni nosti edellisestä postauksestani esiin ongelman: ”Sun Virgin Mojito -drinkkiohjeessa on hunajaa ja vihreän teen vaihtoehtona yrttiteetä. Sähän olet raskaana.”

Aivan. Itse asiassa odotinkin tästä jotain kommenttia. Nimittäin suurin osa raskaana olevista/olleista tietää, että neuvolan raskausajan ravintosuosituksissa kiellettään yrttijuomat, koska ne saattavat sisältää haitta-aineita, joita ei ole tutkittu. Hunajaa ei neuvolan listassa ole mainittu, mutta sitä ei yleisesti suositella … Lue lisää »

Kaunistavaa kesäruokaa

Tomaatin lykopeeni suojaa soluja syöpämuutoksilta, ihoa UV-säteilyn haitoilta ja ehkäiseee viimeisten tutkimustietojen mukaan myös masennusta. Eritoten kirsikkatomaatit ovat makeita ja sisältävät paljon tuota terveellistä kuorta.

Kaikkihan tietävät, että terveellinen ruokavalio kaunistaa usein myös ulkoisesti. Valtaosa lääkäreistä ei virallisesti liitä ruokavaliota ihon kuntoon. Eipä kuitenkaan kovin kummoisia kokeiluja vaadi, että huomaa kuinka kasvikset ja ravinnerikkaat ruoat pitävät ihon parempana kuin esimerkiksi … Lue lisää »

Sunnuntairuokaa – paahdettu peruna-avokado-kanasalaatti korianteripestolla

Täyttävää ”salaattia” mutta punasipuli unohtui kaikessa kuvaushässäkässä.

Tämä nimihirviö on iso pala purtavaksi vain lausuttuna, itse ruoka sulaa suussa vaivatta. Jos olet korianterikammoinen, makumaailma saattaa olla hiukan haastava, ja suosittelenkin korianterin päteväksi sijaiseksi rucolaa tai vaikkapa Pirkan ihanaa valmista sitruunapestoa.

Korianteripesto on ilmeisesti alun alkujaan Hanna ja Alexander Gullichsenin ohje mutta on kokenut pientä säätöä matkan varrella. Salaatin sävelsin siihen … Lue lisää »

Piristävä punaherukkasmoothie

kuva Wikipedia

Poimikaapa kesällä pihanne pensaat tyhjiksi punaherukoista ja pakastakaa ne piristämään talven varalle. Surautin just kirpakan, terveellisen, ihoa ravitsevan ja herkullisen punaherukkasmoothien karvaisemman puoliskoni mummolta saaduista marjoista. Oli super-raikasta ja ravitsevaa!

Pirteä punaherukkasmoothie

Heitin blenderiin:

hurjat 400 g jäisiä punaherukoita (sisältävät reilusti c-vitamiinia, vaikkakaan eivät yhtä paljon kuin mustaherukat)
toista desiä rasvatonta ja maustamatonta jugurttia (proteiinia ja kalsiumia)
lorauksen … Lue lisää »