Aurinkoiset kesämeikit

Kesän kätevimmät aurinkopuuterit ja hellekelien meikkivoide.

Aurinko on loistanut viime viikot poissaolollaan, eikä se näihin olmikasvoihin tasaisesti tartu muutenkaan. Kaavin siis joka kesän alussa kuumeisesti jämiä lemppari aurinkopuuterieni uumenista. En halua sutia lärviini yhtään lisäkiillettä, enkä mitään liian tummaa. Mattaversioilla onnistuu sitten kasvojen varjostuskin samaan syssyyn. Täksi kesäksi nappasin saaduista pressinäytteistä kaksi suosikkia.

L’Oréal Paris Glam Bronze Duo -aurinkopuuterissa on mukana kuulaan vaalea korostysväri, joka sopii kulmaluun tai poskipäiden korostukseen tai varsinaisen aurinkopuuterin kanssa sekoitettavaksi. Itse aurinkopuuterissakin on kauniin kuulas hohde, jota ei kimalteeksi voi kuitenkaan kutsua. Vaaleahko kuparinsävy on 101 Harmonie Blonde.


L’Oréal Paris’n Glam Bronze Duossa on juuri hyväksyttävä määrä kuultoa. Hinta 15,90 e

Monen meikkaajankin luottotuote on Dr.Hauschka Bronzing Powder -aurinkopuuteri. Ruusuntuoksuinen, täysin matta puuteri ehkäisee epäpuhtauksia ja hoitaa ihoa. Sertifioitu luonnonkosmetiikka-status vetoaa moneen, vaikkakin itse olen täysi sekakäyttäjä.

Jos tuppaat saamaan aurinkopuutereista näppyjä poskipäihin, kannattaa kokeilla Dr.Hauschkan versiota. Hinta 26,50 e

Kuten kuvasta näkyy, kalmankalpealla hipiälläni ei ole edes itseruskettavaa tuomassa elonmerkkejä. Pilvinen sää vielä korostaa ruumismaista tunnelmaa. Vasemmalla olevan Dr.Hauschkan mattaisuuden erottaa selkeästi oikeanpuoleisen L’Oréal Paris’n kuullosta. Kuvassa molempia kolme kerrosta.

Dr.Hauschkan lämpimpi, pehmeämpi ja mattaisempi sävy vasemmalla ja L’Oréal Paris’n kuparisempi ja kuultavampi oikealla. Hauschkan punertavaan taittuva sävy menee helpommin myös poskipunasta, hiukan hehkuva L’Oréal taas sopii mahtavasti myös dekolteen ja olkapäiden korostamiseen.

Aurongonvalossa kuvattuna. Molempia levitetty kaksi kerrosta.

En ole niitä ihmisiä, jotka hylkäävät meikkivoiteensa kokonaan kesäksi. Toki yritän löytää mahdollisimman ohuen mutta punoituksen peittävän, hikoilua ja rasvoittumista kestävän ja muutenkin yliluonnollisen hyvän tuotteen. Uv-säteiltä suojaava Shiseido UV Protection Liquid Foundation SPF 30 -meikkivoide hoitaa homman melko tyylikkäästi.

Todella juokseva ja ohut, lähes kuivaöljymäinen koostumus levittyy vikkelästi ja peittää silti todella kiitettävästi. Jättää iholle ohuen ja mattaisen pinnan. Vaalein sävy on näinkin kalpealle aika passeli kesäksi, kunhan saan hitusen väriä kasvoihin auringosta tai purkista. Vettä hylkivä koostumus rauhoittaa myös rasvoittumista ja pysyy kivasti hikoilevallakin hipiällä. Sävy ei muutu iholla tummemmaksi, vaikka rasvaa pukkaa. Kaiken kaikkiaan, paras meikkivoide hellekeleihin, johon olen törmännyt.

Shiseidon näpsäkkä kesämeikkivoide kustantaa 39 e.

Aurinkoista loppuviikkoa!