Aktivoikaa säteilysuojanne!

Tätäkin nahkaa rasvaisi varmasti mielellään joku muu, jos ei itse viitsi tai yletä…

Linnunliverrys, hormonien hyrräys ja eau de dog crap ovat kaikki kiistattomia kevään merkkejä. Näkyvin silti itselläni on pari vuotta sitten lärviini hankkimani pigmenttiläiskä, joka alkaa muistuttelemaan olemassaolostaan näillä main. 

Olen aiemmin suojautunut auringolta laiskasti ja sain siitä melko pysyvän muistutuksen otsaani. Voimakkaita pigmenttiläiskiä on todella työlästä ja aikaavievää, usein melko hintavaakin, vaalentaa hoitotuotteilla tai lääkärin vastaanotolla. Ihon ennenaikainen vanheneminen ja melanooma ovat tässä kehossa vielä ei-toivotumpia vieraita.

Niinpä toitotan jälleen kerran; etenkin te lenkeillä lönkyttäjät, koirankävelyttäjät ja ulkoilmaihmiset, nyt on viimeistään aika aloittaa suojatoimenpiteet! Uv-indeksi voimistuu päivä päivältä, rasvatkaahan siis reippailijat tunnollisesti, niin iho ryppyilee monin tavoin vähemmän.

Tämä läiskikäs nassu myös rasvoittuu ja kiiltelee sitä enemmän, mitä lämpimämmäksi ilmat muuttuvat. Suosikkisuojani onkin Vichy Capital Soleil Dry Touch -aurinkovoide, joka jättää täysin matan pinnan eikä sula iholta helpolla. Suojakertoimen 50 antava voide sopii myös näppyläiselle, herkälle ja tukkiutuneelle ongelmaiholle. Tuotteen pakkaus muuttuu alla näkyväksi tänä vuonna, mutta sisältö pysyy samana. Hinta on mielestäni oikein kohtuullinen 20-22 euron hujakoilla.

Rasvanassujen pelastus Vichy Capital Soleil Matifying Face Fluid Dry Touch -aurinkovoide ei sekoita ainakaan oman epäpuhtaan ihoni toimintoja kuten monet muut tujut aurinkovoiteet. Kuva: Vichy

Käytän kesäisin mielelläni myös mineraalein suojaavaa, UVA/UVB -suojat sisältävää Jane Iredale Powder-Me SPF -kuivaa aurinkosuojaa. Puuterimainen tuote vain pyöritellään pehmeällä tyynyllä iholle antamaan kasvoille, ja tarvittaessa hiuspohjalle, 30 suojakertoimen. Pieni purkki kulkee kätevästi mukana. Veden- ja hienkestävä jauhe kustantaa noin 70 euroa, mutta on minulla kestänyt jo pari vuotta, eikä loppua näy.

Jane Iredale Powder-Me -aurinkotuote rauhoittaa auringolle erittäin herkkää ihoani, ja pitää sen freesin ja kiillottoman näköisenä paahteessakin.  Kuva: Jane Iredale

Laadukkaat arskat ovat tietenkin paras suoja silmille ja siristelyryppyjen ehkäisemiseen. Jos olet ostamassa uusia pleksejä, tarkista että niissä on täysi UV-suoja ja että ne suojaavat silmäsi myös sivuilta pommittavilta säteiltä. Käytä aurinkolaseja aina kun voit, sillä vaikka aurinko ei aina häikäise, sen säteet tekevät tuhotöitään väsymättä. (Ja lierillisiä foliohattuja katsotaan edelleen jotenkin vinosti…)

Bruuns Bazaarin blehat ovat isot ja ihanat! Kuva: Specsavers

Kissamaisissa TRIWA Indigo Olivia -laseissa on vintagefiilistä. Merkkiä myydään vain Synsam-liikkeissä. Kuva: TRIWA

Paratiisimaisten värien luoma letkeä kesäfiilis välittyy onnistuneesti Red or Deadin kukkakuosista. Kuva: Specsavers

Nyt saa nauttia auringosta!

***

Olen tutustunut jutussa esiteltyyn kosmetiikkaan aikoinaan lehdistönäytteinä.