Äijien tuoksut testissä

Naisten tuoksut tuli jo arvosteltua, nyt rankataan tasa-arvon nimissä miesten parhaat kesätuoksut. Värväsin testineniksi ja malleiksi poikaystäväni Jaken ja hänen oikean (ja toisinaan ehkä vasemman) kätensä Jussin.

Haistelun kestettyä pari minuuttia huomasin, missä oli mennyt vikaan; en ollut hommannut testaajille mitään kurkun kostuketta. Niinpä joudun itse aika pitkälti hoitamaan tuoksujen kuvaukset, koska poikien verbaalinen anti oli…no…näette alempana.

Pointtina oli siis napata otanta hyviksi havaitsemistani kesätuoksuista ja löytää kenties parhaat joukosta. Tässä ne nyt tulevat, vailla minkäänlaista järjestystä.

EdT 30 ml 42,80 e ja 50 ml 56,20 e

Moschino Forever Sailing EdT

Tuoksukuvaus: jääminttu, sitruuna, sinisen taivaan tuoksu, greippi, laventeli, katajanmarja, patsuli, meripihka ja myski.

Poikien kommentit: Raikas ja hyvä.

Omat kommentit: Alkufiiliksenä aika perinteinen nuoren miehen tuoksu – raikas ja sitrusmainen. Jotenkin merellinen, mutta saattaa olla, että vain kuvittelen sen tuoksun nimen vuoksi. Saa kuitenkin kivasti syvyyttä sydäntuoksussaan ja laventeli erottuu mukavan pehmeästi kaiken raikkauden keskellä. Sopii rennoille jannuille ja ulkoilmatyypeille.

Kovat nuuskimiset oli pakko suorittaa ulkoilmassa nenää neutraloivien grillihuurujen keskellä.

EdT 40 ml 59 e

Dolce & Gabbana Light Blue Discover Vulcano EdT (saatavilla rajoitetun ajan)
Tuoksukuvaus: italialainen sitruuna, inkivääri, sypressi, laventeli, haitilainen vetiver, seetripuu ja ambra
Poikien kommentit: Sopis baariin.
Omat kommentit: Aikuisemman miehen tuoksu. Mausteinen ja täyteläinen, makeakin. Puvun kanssa käytettäväksi ja varmaan sitten sinne baariin. Ei kolahtanut testiryhmään kovinkaan rajusti. Saattaa olla ikäkysymys.

Jussikin jaksaa urheasti, vaikka nenä huutaa hoosiannaa.

EdT 100 ml 51,50 e

Calvin Klein Eternity for Men Summer EdT (saatavilla rajoitetun ajan)
Tuoksukuvaus: rakuuna, bergamotti, appelsiininkukka, setripuun lehtiöljy, orvokin lehdet, mimoosa, laventeliöljy, meriruoho, patsuli, valkoinen meripihka, ajopuu, myski, ebenpuu ja kashmirpuu

Poikien kommentit: Helvetin hyvä. Raikas. Vähän saippuainen.

Omat kommentit: Aikamoinen lista tuoksuaineita, joista en kyllä erota puoliakaan. Tämä on perinteinen Calvin Klein – tyylikäs, puhdas ja toimii niin pukumiehellä kuin bikerilla. Ei hätkähdytä itseäni erityisesti mutta miellyttää varmaan useimpien nenää.

Viinaksien puute ehkä välittyy tuoksupullojen käsittelyssä, mutta voin vakuuttaa, että niistä EI maisteltu.

EdT 50 ml 68 e

Boss Bottled. Unlimited EdT (Tämä on limited edition -tuoksu, jota myydään joulukuuhun 2014 saakka)
Tuoksukuvaus: minttu, Cistus-pensas, ananas ja puutuoksut

Poikien kommentit: Ehdottomasti paras. Älyttömän hyvä. Minttu toimii hyvin.

Omat kommentit: Tämä on myös oma suosikkini, ja olisin suihkinut tätä öisin salaa Jaken päälle, jos äijänkäppänä ei olisi itsekin sattunut ihastumaan tähän. Yksinkertainen mutta koukuttavan herkullinen. En sitten tiedä, johtuuko tämä siitä, että olemme kovia mojitojen ystäviä, mutta mintun raikkaus ja ananaksen makeus toimivat todella hyvin. Tuoksu ei silti missään nimessä ole liian imelä tai naisellinen. Energisen seksikäs mutta silti rento tuoksu.


Fiilistelevä testaaja vai huurujen uhri?

75 ml 69,50 e

John Varvatos Artisan Aqua EdT

Tuoksukuvaus: tangelo, mandariini, givaudanin trooppinen paradisamide, galbanum, mastiksipistaasi, väinönputkenjuuri, myskisalvia, laventeli, korianteri, Toscanol, basilika, kurjenpolvi, palmarosa, arabianjasmiini, sammal, patsuli ja palsamipihta.

Jussi ei päässyt nuuskimaan, joten Jaken kommentit: Aluksi ihan pukumiehen tuoksu mutta muuttukin aika hyväksi.

Omat kommentit: Huh, mikä määrä tuoksuaineita! Totta on, että alkunuuskaisulla tuoksu on pistävän vahva ja perinteisen”partavesimäinen”. Hetken iholla oltuaan nuo kaikki aineet, joista en ole osasta edes kuullut aiemmin, tekevät taikojaan ja tuoksu pehmenee yllättävän hyväksi ja kevyeksi. Sydäntuoksussa yrtit erottuvat raikkaasti ja lopussa mausteet, jasmiini ja puun vivahteet viettelevät pehmeästi. Tämä on Bossin jälkeen oma suosikkini ja haistelisin tätäkin mielelläni miehellä.

I have no words…

40 ml 22,90 e

Puma Green EdT (saatavilla rajoitetun ajan)

Tuoksukuvaus: vihreä tuoksuvivahde, vesiroiskeen raikkaus, laventeli, kielo, madagasgarin vanilja ja valkoinen seetripuu.

Poikien kommentit: Sitrusmainen ja energinen. Hyvä mutta vähän tylsä.

Omat kommentit: Porukan junnu. Selkeästi nuoremmalle ryhmälle suunnattu tuoksu. Oikein hyvä hinta-laatusuhde. Kirpakan kesäinen ja kaiken kaikkiaan helppo ja hyvä poikien tuoksu.

Se oli semmonen testi se.

Toivottavasti saitte näistä jotain irti, ainakin enemmän kuin minä testiryhmästä, jota aion vastaisuudessa kouluttaa vähän paremmin.

2 vastausta artikkeliin ”Äijien tuoksut testissä”

  • Ihan loistava! :D Muuten mitäs sun ukot tykkäili tuosta Bvlgarin Aqua Amarasta? Se on noussut oman kaksilahkeisen yhdeksi suosikiksi ja itsekin tykkään sen pienestä kirpakkuudesta, joka muuttuu kuitenkin iholla pehmeäksi ajan mittaan.

  • Kiitos! Ne vähän tykkäili, että oli liian makea. Luulen, että se on ehkä himppasen ”aikuinen” noiden vipeltäjien makuun :D Mutta omalla, ja yhden kollegankin, iholla se toimii loistavasti. Siitä on tuolla postauskin jossain :D

Kommentointi on suljettu.